Nadúvanie – zmena stravy je kľúčom k zlepšeniu

Nadúvanie
Nadúvanie – zmena stravy je kľúčom k zlepšeniu

Nadúvanie nám môže veľmi znepríjemniť náš deň. Ako sa mu teda dá vyhnúť alebo ako znížime jeho výskyt na minimum? Nadúvanie je väčšinou spojené s nesprávnymi stravovacími návykmi alebo jedlom samotným. Niektoré potraviny nám spôsobujú nafúknuté brucho viac, iné vôbec. Medzi takých klasických vinníkov patrí fazuľa, ale aj iné strukoviny ako šošovica, alebo listová zelenina, kaleráb a pod. Tieto potraviny pri trávení vytvárajú väčšie množstvo plynov, ktoré sa nám hromadia v črevách. Informácie o tomto zdravotnom neduhu sa dozviete na http://www.detoxikacia-organizmu.com/naduvanie/. Ak chceme, aby nás nadúvanie trápilo čo najmenej, treba tieto potraviny obmedziť na minimum, prípadne ich nejaký čas nekonzumovať vôbec. K pocitu nafúknutia sa môžeme dopracovať ale aj nesprávnym jedením. Ak jedlo hltáme, nežujeme potravu dostatočne, prehltneme zároveň aj dávku vzduchu, ktorá sa pridá k plynom v črevách. Správny návyk je dávkovať si do úst jedlo v malých dávkach, dostatočne ho požuť v ústach, niekoľkokrát, aby žalúdok bol menej zaťažený, a tým bude aj trávenie bezproblémovejšie.